Gizlilik Sözleşmesi


GİZLİLİK POLİTİKASI VE KİŞİSEL VERİLER

Yürürlük Tarihi: 01.01.2020
Bu Gizlilik Politikası, EVİNİBİZESOR DANIŞMANLIK VE PORTAL YÖNETİMİ A.Ş. tarafından yönetilmekte ve işletilmekte olan Evinibizesor ürününe ait hizmetlerin sunulduğu Site'nin kullanımı sırasında elde edilen ve/veya elde edilecek verilerin kullanımına ilişkin hüküm ve koşullar ile verilerin işlenme şekillerini açıklar.
EVİNİBİZESOR DANIŞMANLIK VE PORTAL YÖNETİMİ A.Ş., Site üzerinden üyelerin paylaştığı bilgilerin gizliliği, kullanılması ve ilgili diğer hususlarda bu Gizlilik Politikası'nı benimser.
EVİNİBİZESOR DANIŞMANLIK VE PORTAL YÖNETİMİ A.Ş., verilerin gizliliğine önem verir ve bilgilerin saklanması konusunda şeffaf olmaya özen gösterir. Bu Gizlilik Politikası ve Kişisel Veriler, hangi tür verilerin toplandığını, bu verilerin nasıl kullanıldığı, gerekmesi halinde bu bilgilerin kimlerle paylaşıldığı, kişisel verilerinize ilişkin hakların neler olduğu ve bu hakların nasıl kullanılabileceğini içerir.
Bu Gizlilik Politikası, Kullanım Sözleşmesi'nin ayrılmaz bir parçasıdır. Gizlilik Politikası ve Kişisel Veriler metnini onaylayan her ziyaretçi/üye, Evinibizesor veya Evinibizesor aracılığıyla hizmet sağladığı kişiler ile Evinibizesor aracılığıyla bağlantı kuracağı aşağıdaki durumlarda, aşağıdaki sınırlar dahilinde kalmak kaydıyla, kişisel ve / veya kişisel olmayan verilerinin işlenmesine, kaydedilmesine, süresiz, yasal süre veya üyelik süresi boyunca saklanmasına ve muhafaza edilmesine, analiz edilmesine, sınıflandırılmasına, güncellenmesine, aktarılmasına ve Evinibizesor hizmetlerinin sunulabilmesi amacıyla, üçüncü kişi iş ortakları ve / veya danışmanlarına aktarılmasına açıkça izin ve onay verir.
Neler Kişisel Veridir?
Kişisel Veri, sizi tanımlayan ya da sizi tanımlamak için kullanılabilecek bilgilerdir. Evinibizesor'a gönderdiğiniz veya Evinibizesor vasıtasıyla topladığımız ve/veya erişilebilir formda sakladığınız bilgiler kişisel veri kapsamına girer. Kişisel verilere örnek olarak adınız, soyadınız, e - posta adresiniz, telefon numaranız ve internet protokol(IP) adresiniz sayılabilir.
HANGİ BİLGİLERİNİZİ TOPLUYORUZ?
Evinibizesor'u kullandığınızda, Evinibizesor sistemine üye olmanız veya üye olmasanız dahi aşağıdaki şart ve koşullarda, sizinle ve çeşitli kaynaklardan hizmetlerimizi kullanmanızla ilgili aşağıda belirtilmiş olan bilgileri toplarız.
•    Kayıt bilgileri: Evinibizesor hizmetlerinden yararlanabilmek için, Evinibizesor'a üye olmanız gerekebilir. Kayıt olmak için kullanıcı adınızı, parolanızı ve e - posta adresinizi girmelisiniz. Üçüncü şahıs hesaplarıyla(Google ya da Facebook hesabınız gibi) kayıt olmak istiyorsanız, 'Üçüncü şahıslardan bilgi' başlıklı bölümünü dikkate almalısınız.
•    Fatura Bilgileri: Evinibizesor'a ödeme yaparken isim, adres, e-posta adresi ve seçtiğiniz ödeme türüne ait finansal bilgiler (kredi kartı numarası, son kullanım tarihi, banka hesap numarası gibi) gibi fatura ayrıntılarını sağlamanız gerekmektedir. Bu finansal bilgiler, Evinibizesor sistemine herhangi bir şekilde dahil olmazlar. Evinibizesor sistemi üzerine kurulu ödeme altyapısı 3D Secure güvenlikli olup; bu veriler, Evinibizesor altyapısına kaydedilmez.
•    Değerlenmesini veya incelenmesini istediğiniz gayrimenkul verileri: Evinibizesor üzerinden herhangi bir gayrimenkule ait konum, mahalle veya diğer spesifik bilgileri değerlendirmek ve bu gayrimenkulu değerletmek isterseniz, Evinibizesor, sisteme girdiğiniz bu verileri, her bir gayrimenkulün yeri ve özelliklerini spesifik olarak kaydederek, daha sonraki aşamalarda sizlere hizmet sunmak ve kendi veritabanını geliştirmek ve zenginleştirmek için kaydeder.
•    İsteyerek paylaştığınız diğer veriler: Başka bağlamlarda gönderdiğiniz kişisel bilgi ya da verileri saklayabiliriz.
Üyelerin Evinibizesor'a verdiği herhangi bir bilgi, bu metinde yer alan hükümler saklı kalmak kaydıyla, herhangi bir şekilde üçüncü kişi veya kurumlarla paylaşılmamaktadır. Evinibizesor, bu verileri kendi veritabanını geliştirmek ve müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek için, sadece kendisinin erişimine açık şekilde depolamaktadır.
•    Kullanım verileri: Üyelerin Evinibizesor'a verdiği herhangi bir bilgi, bu metinde yer alan hükümler saklı kalmak kaydıyla, herhangi bir şekilde üçüncü kişi veya kurumlarla paylaşılmamaktadır. Evinibizesor, bu verileri kendi veritabanını geliştirmek ve müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek için, sadece kendisinin erişimine açık şekilde depolamaktadır.
•    Aygıt verileri: Hizmetlerimize erişmek için kullandığınız aygıt ve uygulamalardan, IP adresiniz, işletim sistemi sürümünüz, cihaz türünüz, sistem ve performans bilgileriniz ve tarayıcı türünüz gibi veriler toplanır.
•    Üçüncü şahıslardan bilgi: Üçüncü şahısların bilgilerinizi bizimle paylaşmasına izin verirseniz, o üçüncü şahıslardan sizinle ilgili kişisel bilgileri ya da verileri toplayabiliriz. Örneğin; Evinibizesor'a Facebook hesap detaylarınızla kayıt olma ve giriş yapma seçeneğini kullanırsanız giriş bilgileriniz Facebook tarafından doğrulanır; biz sadece Evinibizesor hesabınızın Facebook hesabınıza bağlanmasına izin vererek Facebook hesabınız hakkında bizimle paylaşmayı açıkça kabul ettiğiniz bilgileri toplarız.
BİLGİLER NASIL KULLANILIYOR?
Evinibizesor'un topladığı bilgiler, Evinibizesor'un hizmetlerini optimize etmek, geliştirmek ve veritabanını zenginleştirerek bu veritabanı sayesinde kullanıcılara sunulan hizmeti iyileştirmek için çeşitli şekillerde toplu halde kullanılabilir. Evinibizesor bu bilgileri web sitesi yönetimi, güvenlik, tanıtım etkinlikleri, araştırma ve analiz için kullanabilir. Bilgiler, kullanıcıları / ziyaretçileri şahsen tanımlayamayacak şekilde kullanılır. Toplanan hiçbir bilgi kamuya açıklanmayacaktır.
ÇEREZLER
Çerezler, sürekli kullanıcıları tanımamız için hizmetlerimize erişirken kullandığınız cihazda sakladığımız küçük veri dosyalarıdır. Kullanma nedenimize bağlı olarak tüm çerezlerin süresi belirli bir zaman sonra sona erer. çerezler birkaç nedenle kullanılır:
•    Sitemizin daha kolay kullanılmasını sağlamak için: Hesabınıza girişi hızlandırmak için 'Beni hatırla' özelliğini kullanırsanız, kullanıcı adınızı bir çerez içinde depolayabiliriz.
•    Güvenlik sebepleri: çerezleri, kimliğinizi doğrulamak (veya örneğin oturumunuzun Evinibizesor'da hala açık olup olmadığını anlamak) için kullanırız.
•    Sizlere kişiselleştirilmiş içerik sunmak için: Görüntülediğiniz içeriği kişiselleştirmek için varsayılan dil gibi kullanıcı tercihlerini çerezlerde depolayabiliriz.
•    Hizmetlerimizi geliştirmek için: Evinibizesor'un sizin tarafınızdan kullanımını ölçmek, yönlendirme verilerini takip etmek ve bazen de size farklı içerik versiyonları göstermek için çerezler kullanırız. Bu bilgiler, servislerimizi geliştirip iyileştirmemize ve kullanıcılara gösterdiğimiz içeriği en iyi hale getirmemize yardımcı olur.
•    Google Analytics: Web sitelerimiz ve diğer hizmetlerimize, yukarıdakine ek olarak, yeniden hedeflendirme dahil Display Reklamı destekleyen belirli Google Analytics özelliklerini de ekledik. Web sitemizin ziyaretçileri, Google Ad Preferences Manager aracını kullanarak belirli tipte Google Analytics takip özelliklerini geri çevirebilir, Google Display Network reklamlarını özelleştirebilir ve Customer Ads Help Center sayfasını görüntüleyerek Google'ın nasıl hizmet verdiği hakkında ayrıntılı bilgiler edinebilir. Google Analytics's katılmak istemiyorsanız, Google Analytics opt-out tarayıcı eklentisini de indirebilirsiniz.
BİLGİLER NASIL KORUNUYOR?
Evinibizesor'un sunmuş olduğu hizmetlerden faydalanabilmeniz için alınan tüm bilgiler 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamındaki yükümlülüklerimize uygun olarak korunmaktadır. Evinibizesor, kendi veritabanında depolanan bilgileri korumak için makul teknik ve idari tedbirleri alır ve gerekli özeni gösterir.
Evinibizesor, sistem aracılığıyla müşterilere hizmet sunmasına aracılık ettiği kişiler başta olmak üzere, yasal yükümlülükler, veya Evinibizesor sistem işleyişi kapsamında ilgili bilgilere erişime ihtiyaç duyan çalışanları ve iş ortaklarına, bilgilere kısıtlı erişim olanağı tanır.
Evinibizesor kullanıcıları ve Evinibizesor altyapısı arasındaki tüm veri işlemleri, SSL teknolojisi kullanılarak şifrelenecektir. Bu çabalara rağmen internet ortamının doğası gereği tamamen bir güvenliğin sağlanamayacağı unutulmamalıdır; Evinibizesor, bu konuda bir garanti vermemektedir. Yetkisiz giriş veya kullanım, donanım veya yazılım hatası ve diğer faktörler, bilgilerin güvenliğini herhangi bir zamanda tehlikeye düşürebilir.
BİLGİLERİN PAYLAŞIMI
Evinibizesor, kullanıcılar / ziyaretçilerin kişisel bilgilerinin başkalarına veya bağlı olmayan şirketlere (ör. Doğrudan pazarlama amaçlarıyla) kiralanmasına, satılmasına ya da paylaşılmasına neden olmaz.
Ancak, Evinibizesor, kişisel olmayan (anonim) toplu bilgileri üçüncü taraflarla paylaşabilir.
Evinibizesor, kişisel bilgileri, KVKK'de yer alan yükümlülükleri göz önünde tutarak, hizmetleri sağlayan şirketler ile paylaşır (bilgi işlem merkezleri veya müşteri hizmetleri merkezleri gibi). Bu servis sağlayıcılar bu bilgileri korumakla yükümlüdürler.
Evinibizesor'un yasalar karşısındaki yükümlülüklerini ifa etmesi amacıyla (suçla mücadele ve devlet ve kamu güvenliğinin tehdidi benzeri bilgi verme yükümlülüğünün mevcut olduğu durumlarda) kişisel verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum ve kuruluşları ile kişisel verileriniz paylaşılabilir.
Evinibizesor, kendi şart ve koşullarını gerçekleştirmek ya da işlem veya kullanıcı güvenliğini sağlamak için, KVKK kapsamında yetkisi bulunan durumlarda, makul bir açıklamanın gerekli olduğunu kabul ederse, bilgileri üçüncü kişilerle paylaşabilir.
DEĞİŞİKLİKLER VE G ÜNCELLEMELER
Bu gizlilik politikasını istediğimiz zaman değiştirebiliriz; ancak bu durumda değişiklikleri web sitesinde yayınlayarak sizi bilgilendiririz. Söz konusu değişiklikleri, bazı önemli durumlarda, e-posta ile veya sizi haberdar etmek üzere makul şekilde tasarlanmış dikkat çekici başka bir yöntemle, duruma uygun olarak ek bildirimler ile bildirebiliriz. Bu değişikliklere ilişkin bilgilendirilmeniz üzerine, üyeliğinizi iptal etmeyip bildirim döneminden sonra da hizmetlerimizi kullanmaya devam ederseniz, gizlilik politikamızdaki değişikliklere açıkça izin vermiş sayılacaksınız. Bu gizlilik politikasının ya da güncellenmiş bir gizlilik politikasının şartlarını kabul etmemeniz halinde(eğer varsa) hesabınızı istediğiniz zaman kapatabilme ya da anketlere cevap vermeme hakkınız saklıdır.
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Haklarınız
EVİNİBİZESOR DANIŞMANLIK VE PORTAL YÖNETİMİ A.Ş.  başvurarak, kişisel verilerinizin;
a.    işlenip işlenmediğini öğrenme,
b.    işlenmiş ise bilgi talep etme,
c.    işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
d.    yurt içinde ve/veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme,
e.    eksik ve/veya yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,
f.    Kanun çerçevesinde silinmesini ve/veya yok edilmesini isteme,
g.    aktarıldığı üçüncü kişilere yukarıda sayılan (e) ve (f) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
h.    münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
i.    kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.
Yukarda sayılan yasal haklarınızı kullanmanıza rağmen, sahip olduğumuz yasal yükümlülükler, Kullanım Sözleşmesi kapsamında işlenmesi gerekli veriler ve kayıt tutma yükümlülüklerimiz kapsamında belirli kişisel verilerinizi saklarız.